Design klær Oslo | Oslofjord Folkehøgskole

Design klær Oslo

Ønsker du en karriere innenfor design, mote og klær? Lær om klimavennlig mote, få hjelp til å finne din egen stil, og bli med på en spennende linjereise til Japan der mote og design står i sentrum.

Ønsker du å designe for fremtiden med en personlig stil? Hos oss lærer du å designe og sy klær, og tilpasse klærne til ulike kropper. Vi jobber også med å skape nye plagg av gamle skatter, her på Oslofjord Folkehøgskole står gjenbruk og redesign i fokus!

Dette er en mulighet til å forberede seg til høyere studier, og du får også mulighet til å jobbe med opptaksprøver hvis du ønsker.

Sømteknikk og design

Alle lærer å designe og sy egne klær ut fra omsøm og redesign, eller ved å bruke metervare eller gjenbruksstoff. Du vil lære grunnleggende sømteknikker og hvordan du syr etter mønster. Etter hvert vil du oppdage at du kan sy akkurat det du selv ønsker deg!

Du kan sy akkurat det du selv ønsker deg!

Lag det du selv ønsker og synes er fint – her får du frihet til å lage klær og tilbehør i din egen stil!

Design i Oslo

Oslo har mye spennende å by på innen design og gjenbruk! Folkehøgskolen besøker ulike butikker og showrom i Oslo, og andre aktører i designbransjen.

I løpet av skoleåret får du kurs og inspirasjon fra influenser Ingrid Vik Lysne.

Vi handler på forskjellige gjenbruksbutikker og loppemarkeder, og lærer om hvordan de arbeider hos for eksempler Fretex.

Det er også mulighet for at eleven ved Oslofjord Folkehøgskole kan lage egne pop-ups på markedene i Birkelunden og Vestkanttorget i Oslo, og selge egne design der.

Vi legger opp til photo shoots i Oslos freshe strøk, kanskje i samarbeid med andre folkehøgskoler.

Fordypning og samarbeid

I løpet av året har vi fordypning innen trykk og tekstilmaling. I tillegg samarbeider vi med gjenbruksbutikken M&E. Her hjelper vi til med produksjon og planlegger en catwalk.

Catwalk i den nye gjenbruksbutikken M&E i Oslo

Kreativt miljø

Linjen er preget av et kreativt miljø, hvor vi hjelper hverandre med gode idèer og lærer av hverandre. Designrommet blir flittig brukt av elevene både på dagtid og kveldstid, og når kreative elever jobber sammen skapes et engasjerende miljø!

Linjen er både for deg som er nybegynner på feltet, og for deg som har erfaring med søm og design. Undervisningen på linja er tilpasset ulike nivåer.

I løpet av skoleåret arrangerer Oslofjord Folkehøgskole både byttedager og catwalks.

Klimasmart og holdbar mote

Vi jobber med hvordan vi kan følge moten og samtidig tenke på miljøet. Hva er holdbar mote og hvordan kan vi tenke mer bærekraftig rundt klærne våre? Noen ganger velger vi å kjøpe nytt, hva skal vi da velge? Hvilke materialer og hvilket design er klimasmart?

Når skoleåret er over på Oslofjord Folkehøgskole har du trening i å velge deg nye smarte ting. Du kan leve uten å forbruke mye, og lage de plaggene du selv ønsker deg, og som passer til din egen kropp!

Studietur til Japan!

På våren reiser vi på studietur til Japan! Storbyene Tokyo og Kyoto har noen av verdens beste tilbud for design, mote og kultur.

Søk

Skriv noe for å se resultater