FELLESFAG | Oslofjord Folkehøgskole

FELLESFAG

I tillegg til linjetimene, har vi også undervisning der hele skolen er sammen. Vi har et spennende og variert tilbud av fellesfag gjennom uka.

Morgensamling

På morgensamling samles alle i aulaen. Elever og ansatte får et ord for dagen, et glimt fra levd liv eller strofer fra en sang. Dette er til ettertanke og refleksjon, og skal gi elevene en god start på dagen.

Puls

I pulstimene trener vi! Du får alltid to valgmuligheter. Den ene aktiviteten gir deg litt puls, mens den andre skyter pulsen i taket. Ballspill, styrketrening, løpetur, ringleker og gåturer er noen eksempler. Her er det mange muligheter for å bli svett og få opp pulsen.

Vindu mot verden

Det er fort gjort at folkehøgskolen blir elevenes verden. En del av dannelsen er å løfte blikket, få et perspektiv på verden. Vi setter søkelys på aktuelle og engasjerende temaer innenfor nyhetsbilde.

Mellom himmel og jord

Vi er en kristen skole, som bygger på de kristne verdiene. Alle elever er velkommen til oss, og det er rom for samtaler og diskusjoner om tro, tvil og det å være menneske. Vi har stor respekt for andres meninger og tro. I denne timen gir vi et grundigere innblikk i hva kristen tro er og tar for oss teamer gjennom undervisning, møte, diskusjon og refleksjoner. I disse timene kan du forvente spørsmål som: Hva tror vi på? Hva tviler vi på? Hva er kristne verdier? Hvem er Jesus? Finnes det engler?

Sang

Vi starter helgen fredag ettermiddag med en sangtime, der vi alle synger i kor! Her er det både kjente og nye sanger, med eller uten futt og fart. Vår proffe vokalist Niklas og pianisten Ruben Eiksund byr på et stort utvalg innen låter og musikk.

Husmøte og internatprat

Vi setter også av tid i timeplanen til romvask, og på husmøtene og internatprat får du god opplæring. Vi brukes også tiden her til å snakke om hvordan vi skal ha det sammen og ta opp temaer om det å bo sammen, for at alle skal ha det best mulig her på Oslofjord Folkehøgskole.

Søk

Skriv noe for å se resultater