Reiseliv | Oslofjord Folkehøgskole

Reiseliv

Du får være med å planlegge og gjennomføre 3 reiser i løpet av skoleåret. I Sør-Afrika og Mosambik får du spennende møter med mennesker, oppleve dyreliv og kultur. Vi planlegger også en miljøvennlig reise uten bruk av fly i Europa, hvor elevene bestemmer reisemålet sammen. Rett før skoleslutt drar elevene på backpacker-tur i Norge!

En god reise krever gode forberedelser. Derfor lærer du mest mulig om kulturen og stedet vi skal besøke, om historie, språk, politikk, tradisjoner og om etiske perspektiver ved reising.

Praktisk skolehverdag

Lær mer om andre land og kulturer, om menneskerettigheter og bistand. Den kunnskapen skaffer vi oss blant annet ved å besøke virksomheter som Nobels fredssenter, Holocaustsenteret, Utøya bistandsorganisasjoner, reisebyråer, ambassader og asylmottak.

Vi inviterer også spennende gjester til klasserommet.

Tre reiser

På reisene våre besøker vi steder og mennesker som vanlige turister ikke møter. Det gir deg muligheten til å se verden med nye øyne, få en ny forståelse og kanskje et nytt syn på deg selv.

I Sør-Afrika reiser du til Cape Town, Robben Island og Johannesburg. I tillegg blir det dyreliv, safari i Krugerparken og bading på en snartur til Mosambik.

På våren planlegger elevene selv et flyfritt reisemål! Tidligere har vi hatt opplevelsesrike togturer gjennom Europa!

Rett før skoleslutt reiser du i en liten gruppe på backpacking på lavbudsjett i Norge.

Er du eventyrlysten og har lyst til å lære om reiseliv og andre kulturer? Da er denne linja noe for deg!

 

Studietur til Sør-Afrika!

I vårsemesteret reiser vi på studietur i fire uker til Sør-Afrika. Og på høsten er du selv med på å velge reisemål!

Søk

Skriv noe for å se resultater