Sosialt arbeid i Oslo | Oslofjord Folkehøgskole

Sosialt arbeid i Oslo

Sosialt arbeid i Oslo er linja for deg som er nysgjerrig på mennesker! Hvis du vil finne ut av hva du ønsker å studere og jobbe med senere i livet, kan denne linja være noe for deg. I linjetimene kommer du tett på mennesker som kjenner livet fra Oslos gater.

Vi har alle fordommer. Hva gjør disse fordommene med oss og hvordan forholder vi oss til dem? Dette er året der du får utfordret fordommene dine, blir bedre kjent med deg selv og finner nye svar. Når du får se med egne øyne og selv oppleve sosiale forskjeller i storbyen, blir det lettere å forstå. Gjennom året jobber vi med våre egne tanker, holdninger og fremmedfrykt.

Oslo som klasserom

Linjetimene fylles med diskusjoner i klasserommet, og besøk av blant annet mennesker med erfaring fra rusmiljø og fengsel. Vi besøker varmestuer, Prosentret for prostituerte, Oslo fengsel, og avslutter gjerne dagen med en kakao på =Kaffe. Kanskje en prat med en tigger på Karl Johan vil utfordre meningene dine, og muligens vil du lære noe nytt om deg selv når du skal være uteligger for en natt i hovedstaden.

«Det gode selskap»

Hva kan vi gjøre for folk som har rusproblemer? Hvorfor begynner noen å selge sex? Hvor lang er egentlig veien ”tilbake til samfunnet” etter et fengselsopphold? Dette er noen av spørsmålene vi stiller i løpet av åre. Vi prøver å forstå sosiale forskjeller og fordyper oss i temaer som forbrytelse og straff, stoffbruk, rusomsorg, prostitusjon og menneskehandel. Hvorfor er det slik at noen faller «utenfor det gode selskap»?

Elev Maren Torper forteller

Jeg er veldig fornøyd med linja sosialt arbeid da jeg fikk oppleve alt fra rusmisbrukere, barnevern, kriminalitet og prostituerte. Du lærer om det mest relevante innenfor fagfeltet og får en god oversikt over hva sosialt arbeid går ut på.

Det meste av undervisningen skjer på gateplan hvor du kommer tett inn på organisasjoner i Oslo og får ta en del av arbeidet deres. Dette gjør at du får se en helt annen side av Oslo enn de fleste andre legger merke til. Det å kunne være ute selv og gjøre meningsfulle oppgaver gjør at du får bedre forståelse for faget og ikke bare sitter inne på skolebenken.

Jeg har selv vært usikker på hva jeg vil etter videregående og har alltid hatt stor interesse for å jobbe med mennesker. Ved at jeg søkte på denne linja fikk jeg bekreftet hva jeg vil studere,  og tar med meg mye kunnskap og gode erfaringer videre.

På studietur

På våren drar vi på studietur til Kambodsja og Thailand!

Søk

Skriv noe for å se resultater