Hva er folkehøgskole? | Oslofjord Folkehøgskole

Hva er folkehøgskole?

Visste du at folkehøgskole er noe mer enn et friår, at det ikke er noen form for vurderinger og at det ikke er karakterkrav for å komme inn?

Mange har hørt om folkehøgskole, og det finnes over 80 av dem i Norge, men hva er det egentlig du får og opplever i løpet av et år?

Hva er folkehøgskole?

Folkehøgskole er verdens frieste skole! Her er det helt fritt for vurderinger, eksamen og karakterer. Vi har en sterk tro på at mennesker lærer best uten press, og ved å velge noe du selv er interessert i og motivert for.

Det er ingen karakterkrav på folkehøgskole

Du velger en linje på en folkehøgskole, og følger denne gjennom året. Det vanligste er å gå på folkehøgskole rett etter videregående, men vi tar også inn elever som ikke har fullført videregående, eller som ønsker seg en pause i studiet eller jobb.

 

Hvordan bor man på folkehøgskole?

Folkehøgskoler består av internat, som betyr at det er egne ganger eller bygninger knyttet til skolen, der elevene bor gjennom hele skoleåret. Det aller vanligste er å bo på dobbeltrom, og for eksempler på Oslofjord Folkehøgskole har alle egne bad på rommet.

 

Generelt hva inneholder et folkehøgskoleår?

Et folkehøgskoleår består av undervisning på linja, men det er også valgfag, fellesfag, vask, trening og lørdagsundervisning på timeplanen. Noen uker i året er prosjektuker, der du jobber mer med linjefag, eller noe tverrfaglig.

I løpet av skoleåret reiser vi også på turer, både i Norge og utenlands.

Å gå på folkehøgskole betyr å føle seg som en del av et fellesskap, og derfor skjer det veldig mye på ettermiddager, kvelder og helger. Både elevene selv, miljøstipendiater og ansatte er med på å arrangere, og sammen lager vi gode opplevelser og minner for livet!

 

Hva sitter man igjen med etter ett år på folkehøgskole?

Du vil få 2 studiepoeng og deler av studielånet omgjort til stipend. I tillegg sitter du igjen med mer kompetanse innenfor linja du valgte, og kanskje har du  blitt tryggere på hva du vil velge videre innen studier og jobb.

Mange som har gått på folkehøgskole sier at de har utviklet seg mye personlig.

Du vil bli kjent med mange, både folk som er lik deg og veldig forskjellige. I undervisning og ellers legger vi til rette for refleksjoner og diskusjoner rundt viktige temaer. Vi deler også mange opplevelser, skaper minner sammen, og knytter vennskap på en folkehøgskole. Alt dette er nok med på å forme deg som person videre i livet.

 

Hva koster et år på folkehøgskole?

Skolene har mange ulike priser, fra 90 000,- til 170 000,-. Du kan søke Lånekassen om lån og stipend, som dekker det meste av prisen for en gjennomsnittskole. Les mer her hva du betaler for å gå på Oslofjord Folkehøgskole.

Vurderer du folkehøgskole?

Les mer om hvilke spennende linjer og fag vi tilbyr ved Oslofjord Folkehøgskole. Sjekk gjerne også ut hvilke valgfag og fellesfag vi har.

Søk

Skriv noe for å se resultater