3 studieturer: Europa, Sør-Afrika, Mosambik og Norge | Oslofjord Folkehøgskole

3 studieturer: Europa, Sør-Afrika, Mosambik og Norge

I Sør-Afrika gjør vi en innsats på en barneskole og i et rehabiliteringssenter for ville dyr. Det blir tid til å oppleve Afrikas natur og storbylivet i Cape Town og Pretoria.  Tidlig høst setter vi sammen en spennende reise elevene bestemmer  i Europa, og rett før skoleslutt tar vi en liten rundreise i Norge.

Sør-Afrika og Mosambik

Den største reisen går til Sør-Afrika og Mosambik, og varer i nesten fire uker. Du lander i den historiske og vakre byen Cape Town på sydspissen av Afrika.

Cape Town

Der besøker vi blant annet en township og Robben Island, der Nelson Mandela satt fengslet under apartheidtiden. Vi sykler til vakre Cape Point og tar en tur til spektakulære de spektakulære fjellene Table mountain og Lions Head. Etter noen dager i byen og området rundt, reiser vi nordover til hovedstaden Pretoria.

Praksis

I townshipen Mamelodi ligger vår vennskapsskole Tshimollo, der det blir praksis og workshops for barneskoletrinnet. Det blir også besøk i Soweto, som er en enorm townshipen like ved Johannesburg. Vi lærer mye ved å besøke Apartheidmuseet. Videre reiser vi på safari i Krugerparken, Sør-Afrikas største nasjonalpark.

Vi deltar i frivillig arbeid på et rehabiliteringssenter for ville dyr,  Mohoholoholo, som ligger 60 km fra Kruger nasjonalpark. En opplevelse for livet. !

Mosambik

På slutten av turen tar vi en tur til Mosambik, der vi koser oss på vakre strender i paradis! Her opplever vi livet under vann når vi snorkler, og drar på delfinsafari.

Eswatini

Helt til slutt før hjemreisen, besøker vi det lille landet Eswatini der vi besøker en kulturlandsby og flere markeder med lokal kunsthåndverk

Minner for livet

Ukene i Afrika gir deg en opplevelse for livet. Du blir kjent med Sør-Afrika på godt og vondt, knytter bånd og legger igjen noe av hjertet ditt i dette fargerike landet.

I for- og etterkant av reisen fordyper vi oss i ulike emner som historie, demokrati, menneskerettigheter, kultur, likeverd, rasisme, hiv/aidsproblematikk, globalisering og mye mer.

Togtur i Europa

Sammen planlegger og forbereder vi oss til en Europa-tur! Her er dere elever med å bestemme alt fra A til Å. For eksempel har vi reist på interrail sørover, eller hva med en tur øst? Vi har tidligere besøkt Baltikum, og  reisen i år gikk til Wien, Venezia, Wien og Praha

Backpacking i Norge

Rett før skoleslutt får dere en fin utfordring gruppevis. Dere skal reise i Norge med veldig lite penger. Er du klar for et eventyr i Norge med telt eller hengekøye og stormkjøkken eller bål? Blant tidligere elever har nettopp denne turen gitt noen ekstra gode minner.

 

Søk stipend og lån

Det meste av skoleåret dekkes av stipend og lån.

Søk

Skriv noe for å se resultater